Elinympäristömme kehittämiseksi

Elinympäristömme kehittämiseksi

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Asukaskyselyn tulokset ja jatkotoimet

Hei Nummenkyläläiset!

Ensinnäkin haluan kiittää teitä kaikkia positiivisesta suhtautumisesta asukaskyselyyni. Vastauksia lomakkeelle on tullut todella paljon ja nyt on niiden analysoinnin aika.
Kuten kirjeessäni kerroin suurin huoleni on alueen nuorten tulevaisuudessa ja tämä saikin ehdottomasti suurimman kannanoton myös teiltä.
Muina huomioina esiin nostettiin ne julkiset kulkuyhteydet, linja-auton ja junan yhteensovittaminen aikataulullisesti on suhteellisen haastavaa, laitan tästä viestiä eteenpäin.
Alueelle toivottiin myös kauppaa, mutta luulen, ettei sen toteutuminen ole pelkästään kansalaisista tai kunnasta kiinni. Kyllä kunta varmaan kaavoittaisi tontin tulevaisuudessa kauppaa varten jos sitä vaaditaan mutta saisiko siihen tonttiin yrittäjää tarttumaan?
Aikaisemmin alueella toiminut elintarvikekioskikin lopetti toimintansa kuulemani mukaan kannattamattomana.
Hyvänä huomiona pidän myös alueen yleiseen siisteyteen liittyviä parannusehdotuksia, roskiksia kulkureittien varsilla todella voisi olla enemmän. Tämänkin saatan eteenpäin tiedoksi.
Koululaisten turvallisuus matkalla väliä Nummenkylä- Anttilan koulu on puitu myös koulun vanhempainyhdistyksessä ja kunta teetti turvallisuuskyselyn koko kuntaa koskien tämän tapaisista ongelmista juuri lokakuussa. Sen kyselyn tuloksia ja toimenpiteitä joudumme odottamaan vielä. Alueelle toivottiin myös pientä “viipale” koulua alaluokkalaisille, juurikin tuon pitkän ja vaaralliseksi koetun koulumatkan takia. Kouluakaan tuskin saamme… luotetaan siihen, että osaavat laskea mahdollisten koululaisten määrän niin, että saadaan sijoitettua kaikki koululaiset mahdollisimman lähelle kouluihin ja lasten turvallisuutta matkalla parannetaan. Ulkoliikuntapaikkakin alueelta puuttuu ja sehän varmasti parantaisi jo itsellään nuortenkin toiminta mahdollisuuksia, hyvä idea taas!
Niin kuin ensimmäisessä kirjeessäni totesin, on alue kasvanut huimasti ja kokoajan rakennetaan lisää, rakentamiselle toivottiinkin aikalisää vedoten näiden muiden palveluiden perässä laahaamiseen.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Ihan ensimmäisenä koitamme kukin tavallamme rauhoittua jouluun ja uudenvuoden vastaanottoon.
Heti vuoden alussa tulen ilmestymään muutaman ystäväni kanssa ovesi taakse. Aion tehdä tästä nuorten ajanviettomahdottomuudesta kuntalais- aloitteen ja kerään siihen siis nimiä kulkemalla ovelta ovelle.
Toivoisin mahdollisimman monen allekirjoittavan tämän yhteisen hankkeemme niin saatamme saada oikeasti jotain asialle tapahtumaankin.
Kun olen nimien keräyksen suorittanut, toimitan sen kuntapäättäjille ja jäämme odottamaan vastausta.

Mitä ikinä alueellemme saammekaan, niin voisit miettiä olisitko sinä mahdollisesti kiinnostunut osallistumaan sen toteuttamiseen talkoo työnä?
Minulle on myös esitetty kyläyhdistyksen perustamista, kiinnostaisiko tämän tyyppinen toiminta sinua?

Minuun voi olla yhteydessä jos jokin mieltä askarruttaa tai energiaa riittäisi enemmänkin auttamaan tässä projektissa.

Nyt kuitenkin toivotan kaikille oikein ihanaa joulun odotusaikaa ja kun uusivuosi koittaa, teemme hankkeestamme totta.

Ystävällisesti naapurisi Emmi Mäkinen
emmimakinen76@gmail.com
Nummenkylän tulevaisuuden kannalta tärkeimmät kysymykset

 

 

                              
Nummenkylän nuoriso tarvitsee omat tilat harrastamiseen ja yhdessä oloon.    58 %
Nummenkylän alueen julkiset liikenneyhteydet tarvitsevat parannuksia   17 %
Muu    26 %
















Vastauksia 66 kpl:tta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti